Гимназията по туризъм в Пловдив отново ще участва в "Дефиле на младото вино"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:32 / 18.11.2013Коментари ()1638
© Plovdiv24.bg
Бивши и настоящи ученици от
ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
За пета поредна година в Пловдив се провежда "Дефиле на младото вино", чийто медиен партньор е Plovdiv24.bg. По традиция в последния уикенд на ноември в града ни си дават среща производители на вина от различни райони на страната, професионални дегустатори, енолози, сомелиери и стотици приятели и ценители на вечния еликсир.

Фестивалът "Дефиле на младото вино", превърнал се в събитие от национален характер, цели да популяризира неповторимостта на Стария град и забележителностите на Пловдив, добрите качества на българското младо вино и да привлече повече туристи.

За ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров" е въпрос на чест, престиж и отговорност, че отново сме удостоени с вниманието и доверието на организаторите - Съвет по туризъм - Пловдив, Община Пловдив, ОИ "Старинен Пловдив", Европейски рицарски орден на виното и Асоциация на българските винари, заявяват от училището.

За пореден път възпитаници на Гимназията под ръководството на преподавателите си, инж. Яна Кирякова и Веска Попова, ще съдействат за организирането и осъществяването на "Дефиле на младото вино". Ще имат възможността да демонстрират професионализъм, класа и изящество пред широката общественост.

С теоретичните и практическите си знания и умения за видовете вина, за съчетаването им с подходяща храна, придобити в часовете по сомелиерство, възпитаниците на Гимназията по туризъм неведнъж са впечатлявали гостите на фестивала.

В Гимназията по туризъм знаят - доброто вино се съчетава с качествена храна. Затова на тазгодишното издание на "Дефиле на младото вино" ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров" ще има свой специален щанд - построен на Лапидариума, редом до щандовете на утвърдени производители на качествени хранителни продукти.

Посетителите в Стария град ще имат възможността да се насладят на богат асортимент от кулинарни и сладкарски изделия - дело на младите готвачи и сладкари от Професионалната гимназия. Истински кулинарни шедьоври ще мамят ценителите на добрата храна, ще изкушават пловдивчани и гостите на града.

В уютната обстановка на възрожденските къщи наши ученици от XI-и и XII-и клас ще предлагат дегустация на млади вина от различни райони на България.

Отличната подготовка и опита, натрупан в множество подобни събития, чарът, ентусиазмът и усмивките на младите сомелиери от Гимназията по туризъм ще гарантират веселото настроение и празничната атмосфера, които вървят ръка за ръка с хубавото вино и качествената храна.


Още по темата: общо новини по темата: 17
25.11.2013 »
24.11.2013 »
22.11.2013 »
22.11.2013 »
22.11.2013 »
21.11.2013 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Gimnaziyata-po-turizum-v-Plovdiv-otnovo-shte-uchastva-v-Defile-na-mladoto-vino-464827
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.