В Сопот отбелязаха Международния ден на хората с увреждания
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:23 / 03.12.2013Коментари ()1114
©
Деца и възрастни от Комплекса за социални услуги в гр.Сопот бяха уважени от членове на общинската структура на ПП ГЕРБ - ЖЕНИ - община СОПОТ по повод 3-ти декември - Международния ден на хората с увреждания. По инициатива на Генералната асамблея на ООН този ден се отбелязва за първи през 1992 г. и чрез честването му се дава ясен знак за нуждата, желанието и готовността на всички да обединят усилията си за подобряване живота на хората с увреждания.

"Да се научим да споделяме света на хората с увреждания, да проявяваме съпричастност, толерантност и уважение към тези хора е мерило не само за хуманност, а и за зрялост на обществото ни. Днес ние се присъединяваме към честването на празника с уважение и поклон пред вас, които ежедневно, с воля и кураж отстоявате правото си на достоен живот.

Дойдохме не само да Ви поздравим, а и да присъстваме на урок по сила на духа. Уверяваме Ви, че и занапред може да разчитате на Общинската организация на ПП ГЕРБ СОПОТ за подкрепа в осигуряването на пълноценното ви участие в обществения живот. Пожелаваме Ви както и досега, със сила и кураж да отстоявате себе си и мечтите си!".

С това обръщение към децата и възрастните хората с увреждания от Комплекса за социални услуги в гр.Сопот се обърна председателят на ПП ГЕРБ Сопот Мариана Кацарова . По време на срещата дамите от ПП ГЕРБ ЖЕНИ - Сопот, с ръководител Диана Недкова , дариха на хората в неравностойно положение кошница с плодове, развлекателни детски книжки, цветни моливи, материали и коледна украса за новогодишната елха. Дамите си тръгнаха стоплени от искрящите очи и възхищението от таланта на децата, които им изпяха хубава българска народна песен и декламираха стихотворението "Аз съм българче".


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/V-Sopot-otbelyazaha-Mezhdunarodniya-den-na-horata-s-uvrezhdaniya-467390
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.