Канят ценителите на джаза на концерт в Балабановата къща
Автор: Екип Plovdiv24.bg 06:40 / 20.12.2013Коментари ()1376
© Plovdiv24.bg
Бивши и настоящи студенти от
АМТИИ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Днес от 17:30 ч. ОИ "Старинен Пловдив" има удоволствието да покани ценителите на джаз музиката на един богат на звучене концерт в Балабановата къща.

В навечерието на светлите празници пред нас ще се отвори една своеобразна музикална кутия, от която ще звучи комбинация от антични гласове и модерни джаз хармонии под съпровода на арфа. Предстои ни вълнуваща среща с джаз певицата Звездана Новакович от Словения, която в момента учи в АМТИИ - Пловдив за магистърската степен по "Българска народна музика с класически инструменти". Заедно със Живко Братанов - пианист и преподавател в АМТИИ, двамата ще ни представят едно необикновено джаз дуо, чиито импровизации надхвърлят границите на стандартите и въображението.

По време на концерта под съпровода на арфа и автентични български инструменти ще зазвучат и чистите, безвременни, освободени от всякакви ограничения и граници гласове на Slovena Quartet - друга формация на Звездана Новакович съвместно с певиците от ансамбъл "Тракия" Гергана Павлова, Невяна Ганева и Диляна Василева.

Оцветено в различни мелодии и интерпретации, събитието ще носи предимно нюанса на онова коледно настроение, което ни изпълва с мир и спокойствие и ни кара да открием светлината в самите себе си. Заповядайте! Вход свободен.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kanyat-cenitelite-na-dzhaza-na-koncert-v-Balabanovata-kushta-470176
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.