Кметът на "Северен": С новото крило на ОДЗ "Космонавт" превърнахме детското заведение в най-голямото в Пловдив
Автор: Мария Морунова 19:00 / 28.12.2013Коментари ()1758
© Plovdiv24.bg
В края на 2013-та и в навечерието на новата 2014-та година Plovdiv24.bg по традиция среща своите читатели с районните кметове на Пловдив в поредица от интервюта.

В края на месец октомври тази година бе открито новото 3-етажно крило на ОДЗ "Космонавт" в район "Северен". Капацитетът на детското заведение е 75 деца в три групи, а реализирането на проекта струва 560 000 лв. С новопостроената сграда ОДЗ "Космонавт" се превръща в най-голямото детско заведение в Пловдив. С настоящите 245 места след построяването на пристойката към ОДЗ-то, капацитетът на "Космонавт" е за над 300 малчугани. Кметът на район "Северен" Ральо Ралев е категоричен, че това е най-доброто свършено през изтичащата вече 2013 г.

Не по-маловажни са и преасфалтираните улици в района, както и облагородените междублокови пространства и детски площадки.

Това, на което залага през следващата година Ралев, отново е свързано с пътната инфраструктура, но също и с изграждането на спортни зали.

За да разберете кои са проблемите, с които се е сблъскал през 2013 г. Ральо Ралев, какви са бъдещите и настоящите му планове, успял ли е да увеличи средствата в районния бюджет и как и защо определя район "Северен" като районът на иновациите, изгледайте интервюто, което репортерът ни Мария Морунова взе специално за читателите на Plovdiv24.bg.








Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kmetut-na-Severen-S-novoto-krilo-na-ODZ-Kosmonavt-prevurnahme-detskoto-zavedenie-v-nai-golyamoto-v-Plovdiv-471270
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.