Литургия за здравето на папата ще бъде отслужена в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:01 / 25.02.2005Коментари ()2002
©
От сутринта не само католици, но и източноправославни християни се отбиват в католическата катедрала "Свети Лудвиг" в Пловдив, за да се поинтересуват за състоянието на Светия отец. Довечера от 18 часа на специална литургия "за кръстния път" католиците от града ще отправят молитва за здравето на папата, предаде БиТиВи.
"И колко е хубаво, че християните, нашите братя от източноправославната църква, съчувстват на това и виждам и тяхната тревога. И това е един израз, че Светият отец папата е обичан и това е първата стъпка за едно единение", посочи монсеньор Георги Йовчев, епископ на Софийско-пловдивската епархия.
Според последните съобщения от Ватикана светият отец е прекарал нощта сравнително спокойно, в болничната си стая, а не в реанимация. Въпреки че има опасност да загуби гласа си завинаги, папата е в състояние да ръководи римокатолическата църква, заяви префектът
©
на Апостолическата сигнатура кардинал Марио Франческо Помпеда.
Католиците по цял свят следят с тревога новините за здравословното състояние на папата и отправят молитви за скорошното му оздравяване. Заради влошеното здравословно състояние на Йоан Павел Втори италианската телевизия РАИ планира да отложи или да отмени музикалния фестивал "Сан Ремо". Американският президент Джордж Буш пожела бързо възстановяване на папа Йоан Павел Втори.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Liturgiya-za-zdraveto-na-papata-shte-bude-otsluzhena-v-Plovdiv-4790
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.