Социалните мерки, предложени от премиера, ще бъдат обезпечени от бюджета, каза министър Велчев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:58 / 01.03.2005Коментари ()1007
©
Предложените от НДСВ социални мерки ще стартират от началото на 2006 година, ако партията отново участва в управляващата коалиция, заяви днес в Наречен министърът на финансите Милен Велчев. Той каза това по повод огласените вчера от премиера Сакскобургготски мерки в областта на социалната политика. Според тях всички деца пак ще получават надбавки по 18 лв. на месец, независимо от дохода на родителите. Семействата с деца ще получават помощ за изплащане на взети от тях кредити. Безработни, намерили си сами работа, ще получават бонус към заплатата си в продължение на 1 година. Трайно безработни в предпенсионна възраст пък ще могат да се пенсионират при облекчени условия. В подкрепа на пенсионната реформа ще работи специален фонд от бюджетния излишък и приватизационните сделки, обеща още министър-председателят.
Според финансовия министър Милен Велчев социалните инициативи ще могат да бъдат обезпечени с бюджетни средства, тъй като през следващата година бюджетът ще има нови възможности заради икономическия ръст и по-високата събираемост на приходите.
Министър Велчев беше днес в Наречен и село Зелениково, за да подари на децата от Домовете за сираци мартеници, дрешки, плодове и хранителни продукти.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Socialnite-merki-predlozheni-ot-premiera-shte-budat-obezpecheni-ot-byudzheta-kaza-ministur-Velchev-4878
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.