ПУ организира Международна конференция по физика на храните | ||||||
| ||||||
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си. Събитието има дългогодишна традиция и е част от серия конференции, организирани на всеки две години от Международното дружество по физика на храните. В рамките на тридневната програма се провокира дискусия за физичните свойства на храната и физическата основа на някои иновативни технологии в хранително-вкусовата промишленост. Експерти от академичните среди и представители на индустрията имат възможността да се срещнат, за да обменят мнения или да планират разработване на бъдещи планове за научноизследователска дейност и ново оборудване. Участниците в конференцията ще разгледат теми като "Определяне на физическите параметри на храните", "Качество и безопасност на храните", "Ефекти на радиоактивност и замърсяване на въздуха в хранителния сектор", "Полимерната и нанонауката за храните", "Научни изследвания и иновативни технологии в хранително-вкусовия сектор" и др. Международната конференция е под патронажа на заместник-ректора на ПУ "Паисий Хилендарски" проф. д-р Невена Милева. |