В "Тракия" обучават служители по проект за компетентна администрация
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:44 / 12.06.2014Коментари ()3289
©
"Искам да се усмихвате, когато посрещате гражданите" - така кметът на район "Тракия" Костадин Димитров се обърна към служителите си по време на встъпителна пресконференция днес по проект "Обучението - гаранция за ефективна и компетентна администрация". 

По думите му след проекта хубавата българска поговорка: "По дрехите посрещат, по ума изпращат" ще звучи по нов начин за служителите му : "По усмивката посрещат, по компетентността изпращат".

Проектът, който се осъществява по Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд включва обучението на 40 служители. Бенефициент е Община Пловдив.

Възможностите за подобряване на професионалната компетентност и работата на служителите в районната администрация, според целите на обучението, както и очакваните резултати от неговото изпълнение бяха представени от Жени Петкова, секретар на район "Тракия" и координатор на проекта.

Обучения с AUTO CAD, актуални проблеми на строителния процес по ЗУТ, управление на конфликти, практическа работа по разясняването на нормативната уредба и езиков курс са част от обучителните модули, в които ще се включат служителите.

Проектът "Обучението - гаранция за ефективна и компетентна администрация" се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинасирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд по Договор за бъзвъзмездна финнасова помощ № 13-22-66 от 02.01.2014., по приоритетна ос ІІ "Управление на човешките ресурси", подприоритет 2.2 "Компетентна и ефективна държавна администрация", бюджетна линия BG051PO002/13/2.2-11. Началото на проекта е 02.01.2014 г., с продължителност 9 месеца и е на стойност 82 677.78 лева. Бенефициент на проекта е Община Пловдив.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/V-Trakiya-obuchavat-sluzhiteli-po-proekt-za-kompetentna-administraciya-498847
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.