Осем години затвор за педофил-рецидивист постанови Пловдивският окръжен съд
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:36 / 18.03.2005Коментари ()833
Състав на Пловдивския окръжен съд осъди Милко Чакъров (39 г.) на осем години лишаване от свобода. Той е признат за виновен в това, че на 9 и 10 май 2004 г. в гр. Първомай, при условията на продължавано престъпление, е извършил блудствени действия по отношение на 10 – годишния Христо Й., като употребил затова сила и блудството е извършено при условията на опасен рецидив – чл. 149, ал.5, т.3, НК, съобщават от Съдебната палата.
Майката на пострадалото момче живеела в гр. Първомай на съпружески начала с Иван Иванов и със сина си Христо, който приемал Иванов като втори баща.
На 9 май 2004 г. Христо отишъл с Иванов в землището на гр. Първомай да пасат крави. Всеки ден при тях идвал и подсъдимият Чакъров, който също пасял крави. Христо седнал на пясъка да си играе. Чакъров отишъл при него, бутнал го на земята и бръкнал с пръст в ануса на детето, като го движел в продължение на няколко минути. След това предупредил момчето да не казва на никого за това, което е извършил.
На следващият ден Чакъров повторил действията си, като освен това го опипвал по бедрата, чатала и седалището.
Когато се прибрал вечерта вкъщи, Христо споделил с майка си какво е вършел с него подсъдимият и тя уведомила полицията.
Чакъров има три предишни осъждания за кражби.
Наказанието ще се изтърпява при първоначален “строг” режим.
Присъдата не е влязла в сила и подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок от днес пред Пловдивския апелативен съд.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Osem-godini-zatvor-za-pedofil-recidivist-postanovi-Plovdivskiyat-okruzhen-sud-5255
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.