Окръжен съд-Пловдив потвърди задържането на собствениците на порно студиа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:25 / 23.03.2005Коментари ()2045
©
Окръжен съд - Пловдив потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража" по отношение на Орлин Нанов и Пламен Пенев, наложена от районния съд, съобщи пресцентърът на Съдебната палата.
Срещу тях са повдигнати четири обвинения. В съучастие и при условията на продължавано престъпление са създавали и излъчвали произведения с порнографско съдържание в интернет, като за създаването им са използвали непълнолетни лица. С користна цел са склонявали други лица към блудствени действия, и за незаконно притежание на боеприпаси.
Окръжният съд е споделил мотивите на районните магистрати, че от събраните до момента доказателства, е налице обосновано предположение, че са извършили деянието. Предвид факта на дългия период на извършване на деянието и участието на множество лица в него, в това число и непълнолетни момичета, е налице висока степен на обществена опасност на извършителите. Според съдиите съществува и реална опасност да извършат друго престъпление или да се укрият, тъй като от показанията на свидетелите има данни, че Нанов и Пенев са отправяли заплахи към тях. Определението за най-тежката мярка за неотклонение е окончателно и не подлежи на обжалване.
Както Plovdiv24.com писа, обвиняемите бяха арестувани на 10 март след операция на РЗБОП, в която бяха разбити две порно студиа в центъра на Пловдив.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Okruzhen-sud-Plovdiv-potvurdi-zadurzhaneto-na-sobstvenicite-na-porno-studia-5386
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.