Пловдив отново с най-силни претенденти за Сомелиер на годината | ||||||
| ||||||
Гостите и професионалното жури искрено се затрудниха в оценяването на 5-мата кандидати, още повече, че се увлякоха в търсене на любимата си мелодия от винените дефилета, които придружаваха Траминера на Едоардо Миролио, Розе Дежа Вю на Домейн Бойар и трите червени купажни вина, различни комбинации от сортовете Мерло, Каберне фран, Каберне совиньон, Марселан и Пино Ноар. Внимателно подбраното меню с ароматни подправки, приготвено от шеф готвача на ресторант Бендида в Новотел Пловдив - Силвия Тодорова, изцяло се вписваше в изисканата атмосфера на винената вечеря. Доайените на сомелиерството у нас - Михаил Марковски, Вихрен Велков, Слави Райчев и Йордан Кирилчев не останаха безучастни. Виното танцуваше виртуозно в ръцете им по време на декантирането, а младите претенденти за титлата "Сомелиер на годината 2015" рисуваха новото лице на българското вино на фона на добре подбраната музика на третия полуфинал на сомелиерския конкурс в града под тепетата. Двете поколения сомелиери демонстрираха пред гостите приемствеността в една от най-новите професии у нас, призвана да стане неделима част от лайфстайла на почитателите на винените и гурме преживявания. В крайна сметка доайени и претенденти обединиха опита, познанията, ентусиазма и любовта си към сомелиерството, виното, храната, музиката и удоволствието, за да си тръгне всеки гост със спомена за незабравима вечер, която би искал да повтори. |