Министър Нихат Кабил ще открие международната изложба ''Природа, лов, риболов
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:40 / 28.03.2005Коментари ()543
©
Министърът на земеделието и горите Нихат Кабил ще открие международната изложба “Природа, лов, риболов”, която започва на 30 март в Пловдивския панаир, съобщиха от МЗГ.
Тази година тя продължава до 3 април и е под егидата на Министерство на земеделието и горите и Националното управление по горите. В Единадесетото издание на изложението за алтернативен туризъм ще вземат участие 149 фирми от 17 страни, сред които: Австрия, Белгия, Бразилия, Великобритания, Германия, Испания, Италия, Канада, Китай, Норвегия, Полша, Русия, САЩ, Унгария, Франция, Швеция и Япония. Те ще представят експонати в областта на ловното и риболовно оборудване и екипировка.
На площ от 380 кв.м. чрез самостоятелни щандове 37-те Държавни дивечовъдни станции ще представят възможностите за ловен, риболовен и екотуризъм. Препариране на ловни птици и едър дивеч, изработване на място на поставки за ловни трофеи и приклади за ловно оръжие, заедно с изработката и продажбата на сувенири от дърво и камъни, рога и кожа, са част от атракциите по време на изложението. Продажбата на дрехи за лов, ловни сувенири от рога, осветителни тела и ножове, както и на декоративен посадъчен материал допълват гамата от предложения.
“Дивечовото богатство на България – състояние и перспективи” е темата на обществената дискусия, която ще се проведе на 30 март, от 14.30 часа, в зала “Европа” на Конгресния център в Панаирния град. На 31 март, от 11.00 часа в палата № 3 – Конферентна зала е предвидена работна среща на директорите на 10-те природни парка на тема: “Планиране на действията по отношение управлението на местата от НАТУРА 2000, попадащи в природните паркове през периода 2007-2013 г. Компенсиране на частните собственици на земеделски земи и гори и финансиране на проекти за управление на местата”.
В рамките на изложението на 31 март и 1 април се предвижда пътуващ семинар на тема: “Съхраняване на дивечовото богатство и екологосъобразно ползване”, с посещение на ловно стопанство “Студен кладенец” и държавна дивечовъдна станция “Искър”. На 2 април в дивечовъдна станция “Чекерица” ще се проведе състезание на ловци с кучета, използвани при лов на дребен и едър дивеч.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Ministur-Nihat-Kabil-shte-otkrie-mezhdunarodnata-izlozhba-Priroda-lov-ribolov-5535
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.