Днес се открива Инвестиционен форум - Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:58 / 05.04.2005Коментари ()2040
©
Министърът на финансите Милен Велчев ще открие започващия днес в Пловдив международен инвестиционен форум “Регионалните инвестиционни проекти – Европейският път. Перспективи 2007”. За първи път международният форум се провежда извън столицата. Министър Велчев ще говори на откриващата сесия на тема “Стратегическо значение на Южен централен регион и Пловдив за икономическия растеж и европейската интеграция на България”. Участие в нея ще вземат и министърът на икономиката Милко Ковачев, кметът на Пловдив д-р Иван Чомаков, зам.-министърът на икономиката Саша Андоновски, генералният директор на "Лукойл България" Валентин Златев, изпълнителните директори на ОББ и Биохим банк Христос Кацанис и Д-р Петер Харо.
Програмата на форума продължава с пленарна сесия на тема "Регионално планиране и инвестиционна активност на входа към Европейския съюз" с участници Таня Алтанджиева - заместник-министър на местното самоуправление на Република Македония; Кевин Брадли - директор на Регионална агенция за развитие на Шотландия, който ще говори за възможностите за прилагане на финансиращи програми на Европейския съюз в Южен централен регион; д-р Никола Христович, председател на Съюза на инвеститорите и Румен Генов - председател на Агенцията за регионално икономическо развитие и инвестиции в Кърджали.
В пленарна сесия на тема "Транспортни коридори и логистични центрове" ще участват Чемали Мехази - министър на транспорта и комуникациите на Република Македония; Цветомир Стоянов - изпълнителен директор на K-I Logistics Ltd; инж. Койчо Русев - председател на Национална транспортна камара, който ще говори за характеристиките , възможностите и тенденциите за развитие на транспортния отрасъл и проф. Филип Тодоров от катедра „Логистика” в Университет за национално и световно стопанство. Темата на неговия доклад е "Подходи за географско планиране на логистични центрове в Република България”.
''Пазар на недвижими имоти – състояние и тенденции'' е сесия, в която ще участва Дилян Панев - изпълнителен директор на АКТИВ ПРОПЪРТИС АДСИЦ. Той ще говори на тема "Дружествата със специална инвестиционна цел- инструмент за инвестиране в недвижими имоти". Участват също Георги Киров - старши консултант, "Стратегически консултации”, Colliers International и Христо Бойков, управител, В&Н.
В последната пленарна сесия за деня ще участват Атанас Славов, заместник-кмет на Община Пловдив по икономика, европейска интеграция, териториално устройство и екология; Божидар Данев, председател на Българска стопанска камара – "Клъстърният подход в регионалното развитие"; Йордан Радев, изпълнителен директор на Пловдивския панаир и инж. Бисер Татаров от Асоциацията за трансфер на технологии. Темата на тази сесия е "Зони за ускорено икономическо развитие и клъстъри. Състояние и перспективи."


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Dnes-se-otkriva-Investicionen-forum-Plovdiv-5787
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.