Предстоящи улични ремонти в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:15 / 07.04.2005Коментари ()827
©
2517000 лв. е общата сума за ремонти на уличната настилка в Пловдив през тази година, като ще се работи по над 250 улици. Ремонтните работи по асфалтиране и изкърпване ще запчнат на 15 април и ще продължат до края на август.
Днес се проведе общо съвещание между експерти от централна община, районните администрации, фирмата изпълнител, и Общинската комисия за безопасност на движението, на което бе обсъдено изпълнението на анексите с фирмата “Инжстрой инвест”, избрана за изпълнение на ремонтните работи по пловдивските улици - кръпки, фуги и пукнатини и преасфалтиране. Бяха приети графици за всеки един от районите и бяха определени по два екипа за двата вида ремонтни работи - изкърпване и преасфалтиране.
Първият екип по тази дейност ще започне работата си от район “Северен”, след това ще бъдат изкърпени улиците в район “Тракия” и ще приключи в края на август с район “Южен”. Вторият екип ще работи в последователност район “Централен”, район “Източен” и район “Западен”. Преасфалтирането също ще бъде извършвано от два екипа в следната последователност по райони: първият екип започва в район “Централен” от 15 април, продължава с район “Тракия” и завършва в район “Източен”. Вторият екип започва работа в район “Северен”, продължава с район “Южен” и завършва в район “Западен”.
И по двете дейности в район “Западен” ще се работи през лятото, за да се избегне допълнителното натоварване на трафика поради ремонта на Пещерско шосе.
До една седмица ще бъдат представени за обсъждане и анексите за останалите видове работа - тънка настилка, паваж, тротоари, бордюри, шахти, бетонови пътни ивици и др., съобщиха от общината.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Predstoyashti-ulichni-remonti-v-Plovdiv-5896
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.