Съдът остави в затвора двамата задържани по случая с печатницата на фалшиви бандероли
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:30 / 07.04.2005Коментари ()1252
Пловдивският окръжен съд остави за постоянно в ареста обвинените в изработването на фалшиви бандероли за цигари и алкохол Емилиян Пенчев и Огнян Димитров. Те бяха задържани при акция на НСБОП в пловдивското село Скутари на 1 април вечерта. Операцията протече под ръководството на главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов. Съдия Магдалина Иванова прецени, че двамата могат да се укрият или извършат ново престъпление. В превес на това решение натежа и факта, че 33-годишния Емилиян Пенчев е осъждан за кражба и за пет дни пред следователите е посочил три различни адреса в София, Пловдив и Белащица, където живеел.
Разбитата печатница е една от най-модерните от досега разкриваните в страната ни, отбелязаха още на 1 април специалистите. Тя е била наблюдавана от антимафиотите от четири месеца. В нея са открити десетки милиони бандероли за цигари и алкохол, предназначени за страната ни, Украйна и Турция. На този етап са изброени над 3 милиона - само за Украйна. Стойността на машините е над 500 000 евро, а хартията за отпечатване - внасяна от чужбина. Готовата продукция, открита в печатницата, би нанесла щети на страната ни за над 4 милиона евро, заключиха специалистите.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Sudut-ostavi-v-zatvora-dvamata-zadurzhani-po-sluchaya-s-pechatnicata-na-falshivi-banderoli-5900
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.