Председателят на ОбС: Да работим за пловдивчани без популизъм
Автор: Васил Динев 10:10 / 28.01.2016Коментари ()2049
© Plovdiv24.bg
Председателят на ОбС Савина Петкова откри политическия сезон в местния парламент на Пловдив. предаде репортер на Plovdiv24.bg

"Днес предстои да определим финансовата рамка на града, нещо много отговорно", заяви
тя и призова съветниците да загърбят междуличностните противоречия и партийни неразбиратерства в името на Пловдив.

Ето и цялото нейно обръщение към съветниците:

Използвам трибуната на Общинския съвет - един път, за да засвидетелствам уважението си към Вас - нещо, което никога не съм пренебрегвала досега и не смятам да правя и за в бъдеще. Втори път, за да Ви поздравя с добре дошли за старта на новия политически сезон, началото на който даваме с днешната сесия.

Изборите са вече далеч зад нас и ние като общински съветници заедно с общинската администрация трябва да работим още по-интензивно, така щото най-старият жив град в Европа да защити достойно титлата си Европейска столица на културата 2019г. 

Искрено се надявам всички ние да отдадем цялата си енергия и експертен потенциал за развитието на Пловдив. Крайно време е да загърбим тънките партийни сметки и да работим за пловдивчани.

Днес ни предстои приемане на финансовата рамка на община Пловдив за 2016г. Това ще е първият сериозен тест пред този състав на Общински съвет Пловдив. С днешното си решение ние не само предначертаваме финансово годината, но полагаме основата и задаваме скоростта на развитие на града ни в настоящия мандат. Да не се впускаме по спиралата на популизма, а да бъдем обективни. Да търсим диалога, а не крайните личностни оценки и квалификации.

Вярвам, че всички ние, които сме част от този Общински съвет, заставаме с името си и своята чест. Бъдете отговорни в работа си като общински съветници както на сесия, така и в постоянните комисии.

Надявам се през настоящия политически сезон решенията, които предстои да вземем в тази зала, да бъдат на висотата на нашата експертност, а не партийната ни обвързаност, за да донесат така необходимия успех за Пловдив.

На добър час!



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Predsedatelyat-na-ObS-Da-rabotim-za-plovdivchani-bez-populizum-613964
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.