Инициативи на район ''Южен'' за Деня на Земята
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:56 / 19.04.2005Коментари ()1251
©
Първа копка на нов парк на бул. “Н. Вапцаров” до МБАЛ “Св. Панталеймон” ще направи кметът на район “Южен” инж. Ламбрева утре, 20 април в 11 ч. Тогава ще бъдат посадени и първите 15 широколистни дръвчета там.
Същият ден от 10 ч. в СОУ “Братя Миладинови” (малката сграда) и от 13.30 ч. в СОУ “Св. Константин Кирил Философ” (малката сграда) на принципа “Деца учат деца” ученици от екоклуба на училище “Патриарх Евтимий” ще изнесат беседа на тема “Разделно събиране на отпадъци”.
На 22 април 2005 г. от 10 ч. ще бъде даден старт на състезание по майсторско управление на велосипед между седмокласниците и осмокласниците от 7-те училища на район “Южен”. Маршрутът е по ул. “Кичево”, бул. “Македония” и ул. “Пере Тошев”.
Същият ден в 10 ч. ще бъде акцията по възстановяване на пейките в междублоковите пространства на района. А в 11 ч. в парк “Белите брези” ще бъдат връчени наградите на най-добре представилите се участници в състезанието за деца от детски градини на тема “Зелено бъдеще на децата” - на ревю те ще представят собственоръчно изработени костюми с отпадъчни материали.
Всички тези инициативи администрацията на район “Южен” посвещава на Международния ден на Земята, съобщиха за "Пловдив24" от преслужбата на Община Пловдив.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Iniciativi-na-raion-Yuzhen-za-Denya-na-Zemyata-6234
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.