За пръв път депутат представи отчет за дейността си
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:18 / 19.04.2005Коментари ()718
©
Депутатът от ДСБ Панайот Ляков е отсъствал 10 пъти от пленарни заседания през целия мандат на 39-то Народно събрание, не е бил нито веднъж в командировка в чужбина, отсъствал е само един път от заседанията на комисията по въпросите на гражданското общество и три пъти от заседания на медийната комисия. Това показва отчетът за дейността на Ляков като депутат в 39-то Народно събрание и представител на 13-ти избирателен район в Пазрджик, който беше представен на пресконференция днес. Подобен отчет се прави за пръв път в историята на Народното събрание.
Пазарджишкият депутат каза, че е направил отчета както защото това е било едно от предизборните му обещания, така и заради необходимостта да се създаде парламентарен стандарт за дейността на всеки народен представител. Не знам дали други депутати ще представят отчети, според мен това е основно задължение, след като завършваш мандат и още повече ако имаш претенции за следващ, допълни той.
Панайот Ляков е представил отчета си в шест общини в Пазарджишкия регион, откъдето е избран за депутат, и предстои следващата седмица да го представи и в останалите. Според отчета той, самостоятелно и с колеги, е внесъл през мандата на 39-то Народно събрание 14 законопроекта, направил е 61 предложения по други законопроекти, задал е 150 актуални въпроси и питания към премиера и министри, изказвал се е в пленарна зала 455 пъти. Около 25 процента от предложенията му по законопроекти са били подкрепени, а от внесените от него законопроекти около една трета са приети като са инкорпорирани в общи.
Кандидатурата ми за народен представител за 40-то Народно събрание е издигната от шест пазарджишки общини, предстои гласуването на листата на регионално събрание, каза Ляков. Той отбеяза, че ако получи достатъчно подкрепа от ДСБ, ще бъде кандидат-депутат и това ще стане ясно до 14 май.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Za-pruv-put-deputat-predstavi-otchet-za-deinostta-si-6241
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.