Симеон Сакскобургготски е премиер на Румъния, според Агенция Франс прес
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:14 / 26.04.2005Коментари ()1277
©
"Румънският министър председател Симеон Сакскобург произнесе реч след подписването на договора за присъединяването на България към Европейския съюз в Люксембург" - гласи текстът към снимката, разпространена от АФП след толкова важната за нашата страна церемония вчера.
Самото слово на българския премиер беше произнесено на безупречен френски език. Министър-председателят посвети Договора за присъединяване към ЕС на младите хора на България, защото "тя е, която в действителност ще продължи европейската интеграция, ще развива идеалите на обединението и ще допринесе за триумфа на единството, на мира и на развитието на Европа в 21-я век." Премиерът заяви още, че с подписването на Договора България се завръща политически в семейството на европейските народи, към което винаги е принадлежала. Според него, със своята хилядолетна история, със самобитната си култура и с дълбоко европейските си ценности, страната ни ще даде своя принос за укрепване на общото благополучие, културно разнообразие и развитие на Съюза.
Румънският президент помоли за разрешение да произнесе своето слово на родния си език, тъй като то било предварително разпространено на английски и френски.


Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Simeon-Sakskoburggotski-e-premier-na-Rumuniya-spored-Agenciya-Frans-pres-6443
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.