На 7 май ще бъдат погребани младши сержант Валентин Донев и редник Преслав Стоянов
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:08 / 04.05.2005Коментари ()2128
©
На 7 май от 11 часа ще бъде погребението на загиналия вчера в Ирак младши сержант от Русе Валентин Донев. Погребалната церемония ще бъде в гробищен парк “Чародейка”.
На 6 май в 2 часа на летището във Варна ще кацне самолетът с тленните останки на двамата български рейнджъри, които загинаха в Ирак. Това каза братът на Валентин Донев – Красимир. Тялото на Валентин ще бъде транспортирано до Русе с лични средства на семейството. За погребалната церемония в града ще пристигне почетна рота от поделението на специалните части в Пловдив, където е бил на служба Валентин Донев. По-голямата част от разноските по погребението ще се поемат от Русенската община. Тялото на Валентин ще бъде положено до това на Антон Петров, който загина в Ирак на 27 декември миналата година.
Утре тържествената сесия на общинския съвет по случай празника 6 май ще започне с една минута мълчание в памет на двамата загинали.
Общината в Силистра ще поеме разходите по погребението на редник Преслав Стоянов. Военен ескорт от Шуменския гарнизон ще съпроводи тялото на редник Стоянов от летище Варна до родния му град Силистра. Поклонението е предвидено да бъде сутринта на 7 май във фоайето на Драматичния театър "Сава Доброплодни" в крайдунавския град, а погребението е насрочено за 13.00 часа. 7 май ще бъде обявен за траурен ден в Силистра.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Na-7-mai-shte-budat-pogrebani-mladshi-serzhant-Valentin-Donev-i-rednik-Preslav-Stoyanov-6660
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.