По-малко хляб и мазно в менютата на детските градини в Пловдив | ||||||
| ||||||
"В момента приключваме изследване на храненето, проведено заедно с експерти на Медицинския университет в 12 детски градини", съобщи зам.-кметът Стефан Стоянов. Той поясни, че експерти са следили всеки ден в рамките на няколко седмици какво и как се готви, какви подправки и колко сол се слага. По думите му предварителните данни сочат, че всички държавни стандарти се спазват. Все пак са констатирани и няколко слабости като например - възможността да бъде намален хлябът и по-мазните храни, обмисля се и обогатяване на следобедната закуска на децата. "Решихме, че има смисъл да инвестираме в такова проучване, за да видим къде може да надградим съществуващата система, а също и дали сме на прав път. Искахме и да осъвременим храненето", коментира Стоянов. "Подробния доклад и указанията за подобряване храненето детските градини и самите родители могат да очакват до седмици", поясни още зам.-кметът. |