Какво трябва да направите, ако искате да гласувате на място, различно от постоянния ви адрес
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:20 / 13.05.2005Коментари ()1327
©
От понеделник гражданите, желаещи да гласуват на място, различно от постоянния им адрес, ще могат да подават заявления в районните си кметства (по постоянен адрес). Това ще могат да направят до 14 юни включително. Там те ще получат удостоверение за гласуване на друго място, което ще се впише в регистър. С това удостоверение в деня на изборите ще може да гласуват където пожелаят, дори и ако все пак решат да отидат в секцията си по постоянен адрес, където ще бъдат вписани в допълнителен списък.
Това не важи за учениците и студентите - те ще трябва в деня на изборите да покажат личните си карти, ученическа или студентска книжка, заверена за тази година или семестър и декларация, че не са гласували и няма да гласуват на друго място.
Живеещите в чужбина българи ще могат да гласуват и по постоянен адрес, ако са по родните си места в деня на изборите.
Ако пък настоящият адрес е различен от постоянния, гражданите ще трябва да подадат в същия срок (16 май -14 юни) в кметството си по настоящ адрес заявление за включване в списъците на това кметство.


Още новини от Избори 2005:

https://www.plovdiv24.bg/novini/izbori2005/Kakvo-tryabva-da-napravite-ako-iskate-da-glasuvate-na-myasto-razlichno-ot-postoyanniya-vi-adres-6906
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.