Вкусен цалапишки бабек, традиционна лютеница без консерванти, разядка от лютеница с ябълки, орехи и канела и току-що опечен хляб. Това са само част от изкушенията, които очакват пловдивчани до Радиотелевизионния център.
Базарът в подкрепа на българските производители бе открит днес и ще остане до 23-и декември включително, съобщиха за Plovdiv24.bg участниците във форума. Всички те са част от Асоциацията "Храната на Пловдив" и целта им е да покажат на пловдивчани вкуса на българското.
Идеята, която ги обединява, се ражда преди около 2 години по време на празненствата на Стария град, когато за пръв път фирми, занимаващи се с храни, получават покана за участие. Благодарение Камарата на занаятчиите следват участия и в други базари, докато най-накрая на решават да организират свой собствен.
Още за вкусотиите, които се предлагат на базара в подкрепа на българските производители, гледайте в нашето видео!