На 20 май партиите ще теглят жребий за реда на вписване в бюлетините
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:52 / 18.05.2005Коментари ()652
На 20 май от 14.00 ч. партиите и коалициите, които ще участват в парламентарните избори на 25 юни ще теглят жребии в какъв ред да бъдат изписани на бюлетината, съобщи говорителят на ЦИК Бисер Троянов. Бюлетините и паспортите на българските граждани, които ще гласуват в чужбина, ще се подпечатват с кръгъл печат, на който ще пише “Република България” и “Избори 2005”. Все още не е решено на кирилица или латиница ще бъде надписът.
Междувеменно днес ВАС потвърди решението на ЦИК а отказ на регистрация на осем партии - Българска демократическа партия, Народняшка земеделска партия “Никола Петков”, Партия за демокрация и справедливост, Българска комунистическа партия “Георги Димитров”, Политически клуб “Екогласност”, Българска комунистическа партия. ВАС отхвърли и жалбата на “Деметра” ЕООД срещу решенето на ЦИК да повери на “Информационно обслужване” АД компютърната обработка в ЦИК и РИК на резултатите от изборите.


Още новини от Избори 2005:

https://www.plovdiv24.bg/novini/izbori2005/Na-20-mai-partiite-shte-teglyat-zhrebii-za-reda-na-vpisvane-v-byuletinite-7093
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.