Вчера откриха обновените сгради на полицейските участъци в Сопот и Първомай
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:45 / 15.06.2005Коментари ()880
©
Вчера министър Георги Петканов тържествено откри новата пристройка към сградата на районното полицейско управление в Първомай и нова сграда на полицейския участък в Сопот.
При откриването на сградата в Първомай министър Петканов заяви пред гражданите, че полицията все така ще се грижи за реда и тяхната собственост. Опазването на селскостопанската продукция в Първомайския регион е сред полицейските приоритети, каза още министърът и допълни, че през летния сезон в тази насока ще се включат допълнителни части на жандармерията и полицията. Проф. Петканов дари на РПУ-Първомай нова полицейска “Лада Нива”.
Новата пристройка на РПУ-Първомай е построена благодарение на Сдружението с нестопанска цел “Защита и сигурност – Първомай”, в което участват 35 бизнесмени. Община Първомай и РДВР-Пловдив осигуриха средствата за текущия ремонт на фасадата и тротоара пред сградата. В момента РПУ- Първомай обслужва 31 352 жители на град Първомай и 16 села.
При откриването на новата сграда на полицейският участък в Сопот министър Георги Петканов каза, че новата придобивка е резултат от работата по стратегията “Полицията в близост до обществото”. Все повече полицаи ще слизат при хората и в малките градчета, допълни той. Министърът обяви, че отпуска нови шест полицейски щата на участъка в Сопот, които ще допринесат за още по-доброто обслужване на населението в този район. И на участъка в Сопот проф. Петканов дари нов полицейски автомобил - “Опел Астра”.
Полицейското управление сега е разположено на етаж от 220 кв. метра в сграда в центъра на Сопот и неговите вече 25 служители ще работят в 12 съвременно обзаведени стаи. Етажът е предоставен за безвъзмездно управление с решение на Общинския съвет в Карлово и със Заповед на кмета на община – Сопот. Средства за ремонта на етажа са отпуснати с разпореждане на министъра на вътрешните работи проф. Георги Петканов. Спонсори на новата придобивка са и “СКФ”- Берингс България” и ВМЗ”-ЕАД. Участъкът обслужва два града и 5 села с общо население от 23 000 души.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Vchera-otkriha-obnovenite-sgradi-na-policeiskite-uchastuci-v-Sopot-i-Purvomai-7802
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.