Откриват обновеното ОДЗ "Полет" в "Прослав"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:49 / 12.03.2009Коментари ()1893
©
Две седмици преди обявения краен срок приключиха ремонтните дейности в ОДЗ "Полет" в "Прослав". 16 март е датата, избрана за официалното откриване на детското заведение. На тържеството от 11 часа в понеделник кметът на "Западен" Здравко Димитров покани градоначалникът Славчо Атанасов, районните кметове, общинския съветник Лидия Учкунова, директорът "Образование и наука" към община Пловдив Георги Янев. Ще присъстват също и членове на районната организация на ПП ГЕРБ в "Западен".

Строителството на ОДЗ "Полет" в Прослав започна през 2007 година, а близо 10 години преди това децата бяха преместени в съседната градина "Боряна". С встъпването си в длъжност като районен кмет, Димитров обеща, че ремонтите на детската градина и подлеза в Прослав ще са сред приоритетите в работата му.

В обновеното детско заведение малчуганите ще се обучават в 6 занимални, една от които е предвидена за яслена група. Изградени са физкултурен салон, кабинети по музика, рисуване и езиково обучение. Градината разполага с два двора. Във външния има пейки, пясъчници, пързалки и катерушки, а вътрешния е предвиден за баскетболно и волейболно игрище. На територията на "Полет" е изградена млечна кухня за улеснение на майките в квартала.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Otkrivat-obnovenoto-ODZ-Polet-v-Proslav-80927
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.