Актьорите Малин Кръстев и Гергана Плетньова гости на закриването на СФФ в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:14 / 22.03.2009Коментари ()3174
©
Тази вечер от 18.30 часа в кино Лъки синема зрителите ще могат да се срещнат и разговарят с актьорите, участващи във филма "Единствената история, която Хемингуей не описа" - Гергана Плетньова и Малин Кръстев. Филмът на Светослав Овчаров разказва истинската история от началото на ХХ век когато бъдещият класик е изхвърлен пиян от "Ориент експрес" в наше провинциално градче. Лекува се от малария с греяно вино и хашиш, като междувременно се влюбва в красива българка.

Още един български филм ще има прожекция по-рано днешния ден в рамките на фестивала. "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" е заснет по едноименния бестселър на германския писател от български произход Илия Троянов. Романът има две издания в Германия, преведен е на 11 езика, включително и на български. Освен че има категоричен успех пред четящата европейска публика, книгата печели и най-престижните немски литературни отличия. "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" е историята на Алекс, който с помощта на харизматичния си дядо Бай Дан предприема пътешествие с тандем и табла в търсене на самия себе си.

От 16.15 часа е прожекцията на руския хит "Изчезналата империя" с Александър Ляпин. Москва в началото на 70-те години. Сергей продава книгите на дядо си, за да си купи джинси и забранените плочи на „Ролинг Стоунс". След като се разделя с приятелката си той заминава за морето и се пропива. В същото време обаче родната съветска империя скоро ще изчезне от карта¬та и тътенът на приближаващия катаклизъм вече се долавя.

Едно от най-очакваните заглавия на София Филм Фест в Пловдив тази година е анимационно-документалната филма "Валс с Башир", който спечели британска независима филмова награда и „Златен глобус" за чуждоезичен филм.
Тази неконвенционална продукция на Ари Фолман е сред най-внушителните
©
Кадър от филма "Валс с Башир"
анимационни проекти в историята на киното. Негово качество е реалистичната и автобиографична основа, както и формата на анимационен документален филм.
Главният герой Ари потегля в търсене на стари приятели и други хора, които могат да му помогнат да си спомни жестокото клане, насърчено от израелските сили в палестинските бежански лагери Сабра и Шатила по време на окупацията на Западен Бейрут през 1982 г...Прожекцията на филма е тази вечер от 20.15 часа в кино Лъки синема.


22 март
14.00 часа - "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде"
16.15 часа - "Изчезналата империя"
18.15 часа - "Единствената история, която Хемингуей не описа" /специални гости Малин Кръстев и Гергана Плетньова/
20.15 часа - "Валс с Башир"

23 март
18.30 часа - "Козелът" - извънредна прожекция

25 март
18.30 часа - "В Брюж" - извънредна прожекция

 



Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Aktyorite-Malin-Krustev-i-Gergana-Pletnyova-gosti-na-zakrivaneto-na-SFF-v-Plovdiv-82388
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.