КНСБ определи новината за затваряне на хартиената фабрика в Стамболийски като липса на европейска солидарност
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:39 / 24.03.2009Коментари ()1313
Голяма тревога предизвика в КНСБ и Федерация на синдикалните организации от горското стопанство и дървопреработващата промишленост (ФСОГСДП) новината за спиране на производството на "Монди Стамболийски", в резултат на което близо 500 работници и служители ще  останат без работа. Фирмата е част от "Монди Груп" - Австрия. Произвежда хартиени чували за страната и чужбина. Това е най-голямото предприятие в община Стамболийски и закриването му ще доведе до безпрецедентна безработица в региона, а много семейства в града ще останат без доходи.
Засега всички опити на синдикатите за контакт с ръководството и търсене на по-приемливи решения за излизане от кризата остават без последици. По всичко личи, че изявленията на изпълнителния директор Александер Криклер за това, че човешкият ресурс е безценно богатство се отнасят само за австрийските, но не и за българските работници. Драстичните действия на ръководството на компанията, които се предприемат като оставят стотици семейства на улицата доказват това, а не позицията на Европейския парламент за солидарна защита на хората на наемния труд от страните членки.

КНСБ и ФСОГСДП - КНСБ изпратиха своята позиция и информация по случая с "Монди Пекиджинг" - Стамболийски и на Международната конфедерация на профсъюзите, както и на Европейската конфедерация на профсъюзите.


Още по темата: общо новини по темата: 1
19.03.2009 »

Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/KNSB-opredeli-novinata-za-zatvaryane-na-hartienata-fabrika-v-Stamboliiski-kato-lipsa-na-evropeiska-solidarnost-82655
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.