Студенти: Искаме да сме инженери от ТУ, а не учители от ПУ
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:01 / 24.03.2009Коментари ()9116
© Plovdiv24.bg
Над 1000 подписа събраха днес възпитаниците на филиала на Техническия университет в Пловдив. Те са против искането на Академичния съвет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", в което се настоява Висшето училище да се обедини с филиала на Техническия ВУЗ. Предложението вече е изпратено до просветния министър Даниел Вълчев.

"Искаме да сме инженери от ТУ, а не учители от ПУ". Плакати с тези надписи са сложени на входа на Технически университет. До тях от два дни тече подписка, с която студентите изразяват протеста си на идеята да станат възпитаници на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".

Решението на Академичния съвет на Пловдивския университет, с което се иска обединението им с филиала на Техническия е взето на 16-ти март. Като аргументи за искането се посочва необходимостта от оптимизиране на университетската мрежа и повишаване ефективността на академичния мениджмънт. Това решение обаче среща острата реакция на ръководството на Техническия университет. В специално становище се казва, че ръководството, преподавателите и студентите са категорично против отделянето им от Техническия ВУЗ и присъединяването му към ПУ. Събраните подписи ще бъдат предадени на ректора на Техническия университет в София.


(с) ПОТВ


Източник: ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 3
15.04.2009 »
30.03.2009 »
23.03.2009 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Studenti-Iskame-da-sme-inzheneri-ot-TU-a-ne-uchiteli-ot-PU-82689
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.