Уникално ревю на пазарски торбички на Екофест Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:20 / 26.03.2009Коментари ()1429
© Plovdiv24.bg
За премахване на полиетиленовите торбички от ежедневнието ни призовават екозащитници
Ревю на ръчно изработени пазарски чанти за многократна употреба ще бъде гвоздеят на програмата в тазгодишното издание на Екофестивал Пловдив, съобщиха организаторите. Някои от моделите са с артистичен модерен дизайн, а други са хитроумна закачка с недалечното минало, когато в България се пазаруваше успешно и без полиетиленови торбички. Някои от дизайнерите ще присъстват на самия фестивал и безплатно ще показват на посетителите как съвсем сами, лесно и бързо могат да си направят оригинална пазарска чанта.

Според дизайнерът Анелия Бангеева да носиш пазарска торбичка за многократна употреба не е просто въпрос на екологична отговорност, а и чудесен начин да покажеш стил и индивидуалност. Основната идея на организаторите на фестивала и необичайното ревю е да провокират началото на едно ново течение в модата, щадящо градската и извънградска околна среда от неизменната напоследък найлонова декорация.

След ревюто, в 20:30ч. в събота в Баня Старинна ще бъде отбелязана и международната инициатива Часът на Земята чрез светлинно-музикално шоу без електричество. Екофестивал Пловдив 2009 обещава много настроение, хубава музика, интересни артистични инсталации, фотоизложби и презентации на екологична тематика.

Фестивалът ще отвори врати на 27 март от 13:30ч. в Баня Старинна, когато ще бъдат наградени и малките художници, участвали в конкурса за най-красиво изрисуван училищен двор на тема свързана с опазване на околната среда.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Unikalno-revyu-na-pazarski-torbichki-na-Ekofest-Plovdiv-83077
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.