Изненадваща проверка на строежа на ЦДГ "Албена"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:58 / 27.03.2009Коментари ()3033
©
Кметът на район "Южен" Александър Колев инспектира днес хода на работата по строежа на детска градина Албена. Детското заведение ще бъде официално открито на 29 май.

Колев следи отблизо строежа на детската градина - от вземането на решението в Общинския съвет, през първата копка  през октомври 2007 до днес - поставянето на оборудването. 224 деца е капацитета на обекта. Всяка от 8-те групи ще има спалня, занималня и специални санитарни възли. Целият проект включително и басейна са изцяло по европейски стандарти.

В новата сграда ще бъде преместена намиращата се в блок детска градина "Албена". Децата ще се радват на абсолютен лукс, персоналът включително готвачите ще бъдат разглезени с уреди от най-нова генерация. В изцяло съвременното учебно заведение ще могат да се настанят още близо 50 деца, които ще се подберат от списъка на чакащите

Детската градина е в двора на училище "Яне Сандански" на площ от над 4 декара и половина. Ще спасим срока за откриването-категорични са от районната администрация. Още повече, че предстоят вече довършителните работи, и задължителното поставяне на табелата.     


(с) ПОТВ


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Iznenadvashta-proverka-na-stroezha-na-CDG-Albena-83282
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.