Нова наредба задължава пловдивчани да си чистят
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:29 / 30.03.2009Коментари ()2235
© Plovdiv24.bg
Поради явното незнание на гражданите, че чистотата на Пловдив е не само задължение на общинските фирми, а и тяхна грижа, общината ще прави наредба за управление и поддържане на прилежащите територии, предаде репортер на  Plovdiv24.bg.

Новата наредба е част от изискванията на влизащия в сила от 1 май закон за етажната собственост и ще регламентира кои площи трябва да чистят гражданите и кои - общината.   

"Най-накрая очаквам да спрат споровете кой къде е длъжен да чисти, ще се затегне контролът по чистотата и ще е ясно на кого да се налагат санкции", заяви заместник-кметът Петко Атанасов на пресконференция днес. Той уточни, че принципът ще е като при зимното снегопочистване на прилежащите около домове, офиси и предприятия територии.

Колко сериозен проблем е опазването на чистотата се разбрало и по време на състоялото се в събото голямо пролетно почистване на града. Затова според Атанасов е добре час по-скоро да задейства наредбата, за да се знаят отговорностите на всеки, да се регламентират контролът и санкциите.

Положителен бил фактът, че в съботника са се включили доброволно и много граждани. 19 820 са били организираните участници в хигиенизирането, като 16 820 от тях са ученици, а останалите - чиновници, общински предприятия и неправителствени организации. Събрани са 80 тона боклук и всички чували с отпадъци са били вдигнати от фирма "Чистота" до неделя вечерта.



Още по темата: общо новини по темата: 1
03.04.2009 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Nova-naredba-zadulzhava-plovdivchani-da-si-chistyat-83613
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.