Ураган парализира САЩ
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:42 / 10.07.2005Коментари ()1472
©
Снимка АП
Ураганът Денис, който преминава над САЩ предизвика паника у населението на страната и парализира движението в някой щати.

Островите, разположени на юг от полуостров Флорида, са заплашени от урагана. На островите вече са паднали първите силни дъждове, предвестници на урагана. Метеоролозите предвиждат урагана намиращ се в Мексиканския залив, да премине през островите.Издадена е заповед да се евакуират 50 хиляди туристи и жители на най-южните части на островите, но много местни жители предпочитат да останат.“Денис” е категоризиран, като ураган от четвърта степен, вятърът в центърът му достига 240 км/ч. До

Тревогата на американците е основателна след като ураганът помете Хаити и взе десетки жертви. Най-малко 100 души се водят безследно изчезнали там. Официално е потвърдена смъртта на 10 души. 40 души са изчезнали град Гран-Гоав в югозападната чат на страната, а връзката с други 60 също е невъзможна, тъй като те са се намирали в планински и труднодостъпни райони, където са се активизирали свлачища.

Малко преди това урагана удари и Куба, като жертвите му общо до момента са над 20 души.

Над милион и четиристотин хиляди души във Флорида напуснаха домовете си и се евакуираха с цел да се спасят от стихията.


Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Uragan-paralizira-SASht-8453
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.