Социалните работници празнуват професионалния си празник днес
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:00 / 15.04.2009Коментари ()5364
© Plovdiv24.bg
По случай Световния ден на социалната работа, кметът на "Централен" отправи поздравителен адрес до всички социални работници на територията на управлявания от нея район, както и до заместник-кмета по "Социална политика, демографски и етнически въпроси" Красимир Ангелов. В поздравлението се казва:

"Позволете ми, от името на район "Централен", община Пловдив, да Ви поздравя по повод Световния ден на социалната работа. На този ден световната общност признава приноса на социалните работници в решаването на проблемите в съвременното живеене и отдава подобаващо значение на социалната работа, която е толкова многообразна, че прави света около нас различен.

Социалната работа не е само професия, база от знания или реализиране на определени политики, социалната работа е кауза, която се подчинява на принципи и ценности. За нея ни обединява разбирането, че само с общи усилия е възможна промяна в живота на отделните личности, семействата и социалните общности. Чрез усъвършенстването на социалния модел и инвестирането в хората е възможно съхраняването на социалните ценности на солидарност, справедливост и равнопоставеност.

На този ден Ви пожелавам здраве, лично щастие и същата всеотдайност в наистина благородната и хуманна професия".



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Socialnite-rabotnici-praznuvat-profesionalniya-si-praznik-dnes-86180
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.