Хванаха единадесет пияни зад волана по празниците
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:40 / 20.04.2009Коментари ()1281
© Plovdiv24.bg
Единадесет пияни водачи бяха заловени в събота и неделя в областта. Петима от тях катастрофираха.

В събота около 17 часа в Ново село лек автомобил "ВАЗ", управляван от Д.Г./ 19 г./ от същото село, при движение на заден ход блъснал паркирания зад него лек автомобил "Фолксваген Голф". Тестът с дрегер показал наличие на 1.50 промила алкохол в кръвта на шофьора. Същия ден около 3.30 часа на пътя между селата Злати трап и Брестовица лек автомобил "Фолксваген Пасат" с водач Д.И./ 33 г./ от Злати трап излязъл вдясно от пътя и се ударил в крайпътен скат. Пострадали са водачът и двама пътници в колата - К.Н./ 21 г./ и К.Г./ 25 г./ от село Марково. Тримата са откарани в болница. Дрегерът е отчел наличие на 1.87 промила алкохол в кръвта на шофьора. Отново в събота около 21 часа на Вълевия мост край Кричим товарна "Скания", управлявана от А.З./ 40 г./ от Кричим, при движение с несъобразена скорост и наличие на 1.77 промила алкохол в кръвта на водача при ляв завой се преобърнала на пътя. А.З. е откаран за преглед в болница.

В неделя около 15.30 часа над Белащица товарен автомобил "Форд Транзит", управляван от П.И./ 37 г./ от Кричим, се блъснал в крайпътен скат и се преобърнал на платното. Пострадали са двамата пътници във форда - 31-годишната С.Г. и С.Г./ 37 г./ от Кричим. Те са настанени с наранявания в болница. Няма опасност за живота им. Установено е, че водачът на товарния автомобил е шофирал с 1.12 промила. Същия ден около 23 часа в село Тюркмен лек автомобил "Роувър", управляван от Г.М./ 27 г./ от Чоба, се блъснал в гаражна врата край пътя.Водачът и спътникът му Г.П./ 31 г./ са откарани в болница с леки натъртвания. Алкомерът е отчел, че в кръвта на Г.М. е имало 2.28 промила алкохол.

Останалите пияни водачи са били заловени в Пловдив, Раковски, Карлово , Първомай и Белозем. Тестовете с дрегер са показали наличие на алкохол в кръвта им от 1.23 до 3.50 промила. Рекордът 3.50 промила принадлежи на В.С./ 33 г./ от Чалъкови, който е бил заловен след предизвикан от него лек пътен инцидент в Белозем с лек автомобил "Фолксваген Джета".



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Hvanaha-edinadeset-piyani-zad-volana-po-praznicite-86837
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.