ЕВН учи второкласници на енергоспестяване
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:20 / 22.04.2009Коментари ()767
©
Съвместната инициатива с НУ "Христо Ботев" в Пловдив по повод Деня на Земята подема ЕВН като е част от ангажиментите си, свързани с енергоспестяването.

Във вторите класове на учениците ще се предостави информация за начините за рационално използване на електричеството, както и за енергийна ефективност. На децата ще бъдат предоставени информационни материали на тази тема, ще бъдат организирани занимания и състезание за рисунка по темата "Аз и моето семейство пестим енергия" с награди.

Пестенето на енергийните ресурси отдавна e процес на възпитание от най-ранна детска възраст в много страни по света. Да имаш, не означава да пилееш. Всеки може да допринесе с малко усилие за опазване на околната среда, което е от полза и за семейния бюджет.

Чрез съвместната инициатива с НУ "Христо Ботев" EVN цели да насочи вниманието на децата и учителите към темата енергия и енергоспестяване по забавен и развлекателен начин. Считаме, че с това се дава възможност да се постави начало на дългосрочни контакти с училищата и възможност за последващо развитие на съвместната ни дейност.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/EVN-uchi-vtoroklasnici-na-energospestyavane-87202
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.