Райна Петрова започва проект за достъпна среда
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:37 / 29.04.2009Коментари ()1507
©
В администрацията на район "Централен" постъпват предложения, жалби и молби от хора с увреждания. Кметът на района Райна Петрова проведе срещи и разговори с неправителствени организации и сдружения на хора с увреждания, с представители на Съюза на слепите в България, с Организацията на слепоглухите и други и се ангажира с поетапно решаване на поставените проблеми.

В четвъртък от 11:00 часа пред сградата на НБ "Иван Вазов" стартира първата инициатива в тази връзка, свързана с обозначаване на първото и последното стъпало с контрастен цвят, съгласно изискванията на чл.11, ал.1, т.5 от Наредба № 6 от 26.11.2003 г. за изграждане на достъпна среда в урбанизираните територии.

За целта районната администрация е закупила специална боя, с която ще бъдат обозначени стъпалата на сградите в район "Централен" както следва: 4 детски ясли, 2 млечни кухни и 1 разливочна, 3 дома за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителска грижа, 16 училища, част от които се помещават в две сгради, 14 детски градини, част от които се помещават в две сгради, всички подлези, поликлиники и общински сгради. С безплатен труд ще се включат членовете на ПП ГЕРБ от район "Централен", които ще изпълнят заданието.

За всички останали сгради, стопанисвани от различни културни и държавни институции Кметът на район "Централен" Райна Петрова е изпратила писма за изпълнение разпоредбите на действащото законодателство във връзка с осигуряване на достъпна среда на хората с увреждания.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Raina-Petrova-zapochva-proekt-za-dostupna-sreda-88381
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.