Никога не пийте алкохол с това мезе!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:32 / 20.11.2019Коментари ()6629
©
Маринованите краставици в комбинация с алкохол могат да доведат до много негативни последствия за здравето. Гастроентерологът Сергей Вялов разказа за това в интервю за РИА Новости.

Според експерта използваният като основен компонент за консервирането на краставичките оцет може да раздразни лигавиците на стомашно-чревния тракт. Използването на кисели краставици като "мезе" за водка и други силни алкохолни напитки може да причини възпаление.

Вялов предупреди, че честата употреба на кисели или пикантни храни в комбинация с алкохол може да доведе до гастрит, ерозия на червата и язви.

Гастроентерологът посъветва използването на кисело зеле като заместител при консумация на високо градусов алкохол. Тази туршия съдържа метионин, който предотвратява развитието на язви и е лечебна за лигавицата на стомаха


Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Nikoga-ne-piite-alkohol-s-tova-meze-915255
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.