Костадин Димитров присъства в ДГ "Еделвайс" на старта на седмицата на четенето
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:03 / 06.12.2019Коментари ()4777
©
Кметът на "Тракия" Костадин Димитров присъства в Детска градина "Еделвайс" на инициативата, с която в Пловдив бе дадено символичното начало на Националната седмица на четенето.

С помощта на педагозите малките артисти разкриха своя талант и пресъздадоха магията на приказките в спектакъла "Моят любим герой". Директорът на детското заведение Надя Загорска подчерта, че всеки ден работят така, че да възпитават у децата любов към четенето и необятния свят на книгите.

"Книгата е безценно богатство. Тя може да ни заведе до далечни места, да ни запознае с приказни герои и да ни разкаже невероятни истории", подчерта кметът на "Тракия" Костадин Димитров.

Национална седмица на четенето започва от понеделник, 9-ти декември 2019 г. и се организира от Министерството на образованието и науката с цел насърчаване и повишаване на грамотността на учениците.

Гости на празника в ДГ "Еделвайс" бяха още Добринка Минева – експерт "Предучилищно образование" към РУО, заместник-кметът на "Тракия" Веселина Стоянова, секретарят Женя Петкова и началник на отдел "Образование, социална и европейска политика" в районната администрация Лиляна Власова.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kostadin-Dimitrov-prisustva-v-DG-Edelvais-na-starta-na-sedmicata-na-cheteneto-919874
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.