Франкофони от 12 страни пеят в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:19 / 04.06.2009Коментари ()1087
© Plovdiv24.bg
Дванайсет страни ще изпратят свои участници на тазгодишното шесто издание на международния фестивал на франкофонската песен "Златен ключ", който ще се проведе от 25-и до 27-ми юни в Пловдив.

"В рамките на фестивала ще се състои първата публична прожекция на документалния  филм "Траките" на Стилян Иванов, с който догодина ще участваме в седмицата на българската култура в Париж", съобщи директорът на "Алианс Франсез" в Пловдив Теофана Бродинска-Ангелова пред репортер на Plovdiv24.bg.

Специален гост ще бъде директорът на "Алианс Франсез" в Хага Амет Саули Дейли. Това посещение не е случайно, а е свързано с предстоящото подписване на съвместна конвенция между пловдивския и хагския алианс за обмен и пилотен проект за обучение в педагогическата сфера.

"Изпълнителите, които ще дойдат на фестивала, ще създадат много настроение на публиката", обеща Бродинска. Всички концерти ще бъдат безплатни и ще започват в 19,30 ч. Първият от тях - на 25 юни, ще е в зала "Пловдив" на Новотела, а в следващите два дни мястото ще е зала "Съединение" на Историческия музей.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Frankofoni-ot-12-strani-peyat-v-Plovdiv-93856
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.