Стартира нова музикална телевизия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:51 / 19.08.2005Коментари ()1900
©
На 15.08., точно в 23.08 часа, в ефира на България, Балканите и Европа прозвуча една от наи-българските песни – “Моя страна, моя България” в изпълнение на Емил Димитров. С това бе белязан старта на новата балканска музикална телевизия – “Балканика мюзик телевижън”.

Името на канала е повече от красноречиво – той събира музикалното богатство на Балканите в едно и го представя в прецизна хит-слекеция. Това го прави уникален сред предлаганите на българският, балканският и световен тв-пазар музикални програми.

Медията ползва собствен ресурс от телевизионна продукция с уредени авторски, изпълнителски и продуцентски права на база договорени доставки от над 100 музикални компании, независими продуценти и изпълнители от балканските страни и Европа.

На територията на столицата програмата на “Балканика мюзик телевижън” бе моментално включена в пакета на “Кейбъл тел”. Към настоящият момент интерес към проекта са проявили над 50 % от кабелните оператори в България, което означава и реален старт на програмата в съответните населени места.

В началото на септември най-актуалното от балканската поп, поп-фолк и етно сцена ще бъде достъпно за абонатите на над 70 % от кабелните оператори в България.

Програмата на “Балканика мюзик телевижън” е 24 часова и може да бъде открита чрез свободен достъп на сателит Eutelsat W2. Информацията е на Erogance.net.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Startira-nova-muzikalna-televiziya-9657
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.