С театрална постановка казват Не на трудовата дискриминация на жените
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:07 / 26.06.2009Коментари ()874
©
"Не на дискриминацията на жените на работното им място", ще кажат актьорите от Драматичен театър "Иван Димов" - Хасково със спектакъла "Секс за заплата" в Търговски център "Екселсиор" в понеделник от 19 часа.

Проектът "Само закон не стига", по който работят актьорите, има за цел да помогне на жените-жертви на трудова дискриминация да отстояват правата си.

Постановката "Секс за заплата" е създадена по методите на форум-театъра и цели да промени гледната точка на жените, станали жертва на трудова дискриминация и да ги насърчи да търсят юридическа защита съгласно Закона за защита от дискриминацията в България.

Спектакълът е съставен от три откъса, вдъхновени от реалния живот. Пиесата е част от проект с национално покритие "Само закон не стига" и е подкрепен от Тръст за гражданско общество в Централна и Източна Европа и Драматичен театър "Иван Димов" - Хасково. Театралната трупа до момента е преминала през 8 града в България. Пловдивският партньор по проекта е Асоциация "Голям брат Голяма сестра - България".


Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/S-teatralna-postanovka-kazvat-Ne-na-trudovata-diskriminaciya-na-zhenite-97425
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.