Пловдив поканен в европейско сдружение на текстилния бизнес
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:19 / 02.07.2009Коментари ()1397
© Plovdiv24.bg
Община Пловдив е поканена да стана член на Асоциацията на европейските текстилни сдружения, съобщи заместник-кметът по евроинтеграция Ганчо Колаксъзов след среща с представители на организацията. Тя е основана през 1991 г. в Португалия от 6 общини, а днес има над 70 члена от 8 държави и лобира за защита на интересите на браншовете текстил, облекло, кожени изделия, обувки, модни аксесоари.

Включването в тази мрежа дава реална възможност общината да подкрепи бизнеса и то в сектори, които в момента са тежко засегнати от кризата, заяви заместник-кметът Ганчо Колаксъзов. Участието в асоциацията е шанс и за реализиране на съвместни проекти с други общини или между фирми от отрасъла, добави той.

Асоциацията включва общини и териториални бизнессдружения. Тя участва в подготовка и управление на проекти, търси съфинансиране от ЕС, дава конкретни решения за преструктуриране, съдейства за разпространяване и внедряване на иновации. Нейни експерти помагат на фирмите да повишат своята конкурентоспособност, да разнообразят производството си и да подобряват екипите си. Наред с това осъществява инициативи за благоустрояване и възстановяване на културно-историческото наследство на градовете, както и за тяхното развитие.

Потенциалът на тази мрежа може да бъде особено полезен за Пловдив, който има дългогодишни традиции в леката индустрия, за да се модернизира този сектор от местната икономика, обясни Колаксъзов.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdiv-pokanen-v-evropeisko-sdruzhenie-na-tekstilniya-biznes-98231
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.