Законна сергия "скрива" Римския стадион и информационна табела от туристи и пловдивчани
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:05 / 04.07.2009Коментари ()4343
© Plovdiv24.bg
Продължава недоволството на пловдивчани от сергията за сладолед, поставена в непосредствена близост до информационната табела до Римския стадион като част от проекта "Културно исторически маршрути в Пловдив", за което Plovdiv24.bg вече писа миналия месец. Справка в общината показа, че съоръжението е законно и с издадено разрешително до 30 април 2010 година. Тъй като то попада в т. нар. бяла зона и се стопанисва от общината, кметът на "Централен" Райна Петрова обясни пред репортера ни, че Общината издава разрешителните, след като преди време Славчо Атанасов й отне правата върху Бялата зона. Все пак това трябва да стане след предоставена от районната администрация схема, но в случая, както и в доста други подобни, тази подробност е прескочена и схема за местоположението на търговския обект липсва.

Въпреки законността и търговската находчивост, много наши читатели споделят недоумението си от факта, че за да се види табелата и самият Римски стадион, хората трябва да се провират зад сергийката, като освен това са принудени да слушат музикалния съпровод от чалга-ритми, явно предпочитани от продавача.

Тази и други подобни табели бяха поставени преди по-малко от месец, като проектът беше на стойност 36 хиляди лева и е начало на амбициозна стратегия за развитието на туризма, която си поставя община Пловдив.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zakonna-sergiya-skriva-Rimskiya-stadion-i-informacionna-tabela-ot-turisti-i-plovdivchani-98601
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.