Пътуващата информационна изложба на ЕС "Европа на колела" пристига в Чепеларе
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:18 / 28.08.2005Коментари ()1558
Пътуващата информационна изложба на ЕС "Европа на колела" пристига в Чепеларе. Изложбата ще отвори врати днес в 15 ч. на площада в град Чепеларе. Официалната част с участие на балетна формация "Ритъм", детски състав за народни танци "Евридика" и Битова група за народни песни ще започне в 18 ч. Изложбата е подредена в пъстър камион, изрисуван със символите на Европейския съюз. Гражданите и гостите на града могат да разгледат изложба с фотоси на различни европейски градове и да гледат филма "Знаците край пътя", представящ успешни практики от проекти, финансирани по европейски програми. Посетителите ще получат материали за Европейския съюз, неговите институции, програми и история, както и за процеса на евроинтеграция на България.

На площада до изложбата в 19 ч. ще започне дискусия, в която експерти по евроинтеграцията ще отговорят на всички въпроси на гражданите, свързани с приемането на България в ЕС, съобщиха организаторите.

За най-малките гости на изложбата се организира конкурс за детски рисунки на тема "Моята европейска приказка" и игра с въпроси за Европейския съюз, като всеки правилен отговор ще получи награда. Пътуващата информационна изложба на Европейския съюз "Европа на колела" ще посети 30 български града в периода юли - септември 2005 г. Инициативата има за цел да разшири познанията на местната общественост за Европейския съюз, процеса на евроинтеграция и пътя на България към пълноправно членство. Информацията е на радио Фокус – Смолян.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Putuvashtata-informacionna-izlozhba-na-ES-Evropa-na-kolela-pristiga-v-Chepelare-9914
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.