Пловдив се изнася по планинските курорти
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:09 / 12.07.2009Коментари ()1588
Народът се втурна на море в планината. Въпреки намаленията в базите по Черноморието трупането на тен и отдихът на полянка излизат доста по-тънко. Само срещу десетачка на ден туристите си изкарват царски. Услугите за малки деца пък са напълно безплатни. Хотелите и кръчмите в Балкана и край градовете бият по оборот тези на плажа.

Горещи басейни в Родопите, пълни с високоминерална вода, са атрактивното зелено море край Девин. Квартирите и малките хотелчета са пълни, а нощувките са на нормални цени от 10 до 20 лв. за легло на вечер. Биричката в бара е само 1,20 лева, а обедното меню не надвишава 4 лева. Малко по-скъпи, но пък по-тузарски са хотелските комплекси във Велинград. Семейните пакети в СПА центровете варират от 60 до 120 лева за денонощие. В обществените и частните плажове цената е от 3-5 лева на човек, а за децата услугата е безплатна.

Пловдив пък се изнася в Хисаря и Баня. Аквапаркът в Благоевград също замества морето. За новия летен сезон бе изграден нов детски кът с играчки, съоръжения и забавни игри. Редовните клиенти ползват карти с големи отстъпки. Детските пакети пък позволяват на малчуганите да посещават басейните колкото си искат в рамките на 1 месец.

Източник: в. "Стандарт"



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdiv-se-iznasya-po-planinskite-kurorti-99884
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.