1200 души са регистрирани на един адрес в Стамболийски

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:38 / 10.09.2024
2866
Цяла секция с над 1000 избиратели е регистрирана на един адрес в ромската махала в град Стамболийски. Това съобщиха от служба ГРАО в града. На улица "Петко Рачов Славейков" №31 живеят над 1200 души.  Казусът бе огласен от депутата от "Възраждане" Кръстьо Врачев, който обяви в парламента данни от проверка на Областна администрация в Пловдив.

Абсурдът с адреса на улица "Петко Рачов Славейков“ 31 не е отсега, а датира от много години. Става дума за имот, в който не живее никой, след като последните собственици са починали.

Според Тодор Маринов, който живее в махалата, всички семейства там са регистрирани на този адрес.

"Може би от 70-80 години е така. Много ясно, че там няма как да живеят над 1000 души, но къде е грешката - при този, който записва или при този, който отива да се записва?", пита се Маринов. По думите му, когато къщите са построени, те не са били узаконени. 

Всички къщи в махалата се водят на този адрес от много години, коментира пред БНР Радка Томова, главен експерт от службата на ГРАО в Стамболийски. 

"Нашата ромска махала е създадена като всички ромски махали в покрайнините на населеното място преди много години. Винаги масата хора там са се водели на този адрес. Къщите са незаконни, някога са строени върху частна или общинска собственост. Не са законни, не са в регулация. Но интересното е, че държавата чрез нейните институции мълчаливо си е допуснала това нещо и не ѝ е пречело да ги обслужва. Образование - училището в близост до тях, всички учители си ги намират. Медицинското обслужване също - покойният ми мъж беше 40 години шофьор в бърза помощ, на всеки сигнал екипите си намират точната къща. Органите на МВР. Избирателни списъци се отпечатват много години. Нима на държавата не е било известно, че цяла секция №2 е все на един адрес? Известно е, разбира се. И не е тайна."

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Пловдивско село: Нямаме вода, а водомерите въртят! За въздуха да ...
9 училища с нови корпуси от тази учебна година, едно от тях в Пло...
Шофьор стреля през отворения прозорец на автомобила си в Пловдивс...
Казаха колко време за реакция са имали загиналите пилоти
Патриарх Даниил отправи съболезнования към семействата на загинал...
Намериха черната кутия на разбилия се край Граф Игнатиево самолет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).