134 деца ще се хранят в откритите вчера социални трапезарии

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:55 / 23.12.2005
819
Вчера председателят на КНСБ д-р Желязко Христов откри две социални кухни-трапезарии “Спасение” – едната от тях е предназначена за 110 деца от най-пострадалите от наводненията семейства в с. Три водици-Пловдивско, а другата – е в с. Дълго поле, Пловдивско, където 24 деца ще получават топла храна за обяд.

Двете трапезарии са за три месеца и се откриват по проект с участието на “Общество за всички”, сдружение “Да запазим децата” и МТСП. Както знаете, д-р Христов е председател на сдружение “Да запазим децата”.

Социалните кухни “Спасение” са част от коледните действия на КНСБ в подкрепа инициативата на президента на РБългария Георги Първанов “Българската Коледа”. “Заставам зад инициативата на президента “Българската Коледа и апелирам всички, които могат да отделят дори малка част от своите доходи, да я подкрепят. Така ще помогнем да се намали болката и страданието на онеправданите българи. Аз лично дарявам 1000 лв. от името на моето семейство за инициативата “Българската Коледа”. Това заяви председателят на КНСБ д-р Желязко Христов при откриването на социалната кухня в с. Три водици.

Общо 278 са децата, които ще се хранят в кухните от петте области /заедно с Пловдивска/ като те са подбрани от службите за социално подпомагане.

Предстои откриването на кухни-трапезарии за деца в още четири области – Пазарджишка, Смолянска, Търговищка, Шуменска. Припомняме ви, че трапезарии за социално слаби се откриват от КНСБ и “Общество за всички” вече няколко поредни години. Досега те бяха предназначени за възрастни социално слаби хора.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово
Кола "полетя" от Асеновата крепост, шофьорът оцеля по чудо
Едно от най-големите и близки до Пловдив села обмисля да се отдел...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).