2 млн. лв.за пречиствателната на Пазарджик

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:05 / 05.01.2006
831
Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ ще подкрепи с около 2 млн. лева община Пазарджик за изграждане на пречиствателна станция за отпадни води в града. Това заяви министър Джевдет Чакъров на среща с кмета на Пазарджик Иван Евстатиев и представители на Европейската комисия у нас.

Проектът се финансира по ИСПА. Строителният договор е на стойност над 10 млн. евро. 2-та млн. лева са необходими за рехабилитация и дострояване на градската канализационна мрежа, което трябва да се направи преди влизането в експлоатация на пречиствателната станция.

МОСВ ще направи всичко необходимо за реализацията на проекта в срок – до края на тази година, и апелирам община Пазарджик да направи същото и да изпълни своите ангажименти, подчерта министър Чакъров. Той изрази готовност МОСВ да съдейства за реализацията и на други проекти за пречиствателни станции, които са на етапа на изграждащото се в Пазарджик съоражение, с цел да се изпълни в максимална степен програмата по ИСПА.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово
Кола "полетя" от Асеновата крепост, шофьорът оцеля по чудо
Едно от най-големите и близки до Пловдив села обмисля да се отдел...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).