200 полицаи и пожарникари ще охраняват "Рожен"2006

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:41 / 03.08.2006
1203
200 полицаи и пожарникари от регионалните звена в Смолян ще се грижат за нормалното протичане на „Рожен 2006”, съобщи кметът на общината и председател на Организационния комитет по провеждането на Националния фолклорен събор Дора Янкова. Пряката задача на този оперативен щаб е да създаде организация на движението на моторните превозни средства и да осигури условия за недопускане на нарушения на обществения ред, възникване на пожари и други инциденти, добави тя.

Очаква се „Рожен 2006” бъде посетен от над 60 000 души, а участниците в националното надпяване и надиграване на 12 и 13 август да са около 6 000. Досега са постъпили заявки от 260 ансамбли и певчевски групи и 248 индивидуални изпълнители от всички фолклорни области на страната.

Районът, където ще се провежда съборът, е разделен на сектори с отговорници и екипи за охрана. Мобилизирани са 3 пожарни коли и служители на „Гражданска защита”. Лекари в медицински пункт ще оказват първа помощ на посетителите на събора, като ще има и линейка с дежурни екипи.

Ливадите вече са окосени и от 7 август започваме изграждането на сцените и павилионите, обясни Дора Янкова. Предвижда се на Роженските поляни да има два големи паркинга с капацитет за 10 000 леки коли и автобуси, добави тя. Единият е на входа на съборното село откъм Чепеларе, а другият – откъм Смолян. При необходимост общината е готова да осигури и резервни паркоместа.

Със специална заповед на кмета на Община Смолян е определен и режим за зареждане на търговските обекти. Снабдяването със стоки трябва да приключи до 21,00 часа на 11 август, като търговците ще имат ограничени възможности за доставки и по време на събора – в събота и неделя, но само от 7,30 до 9,30 часа.

Специални екипи на РИОКОЗ и РДВСК ще проверяват за безопасността на храните още на входа, за да не се допусне продажба на негодни продукти на събора. Поръчани са водоноски и цистерни, които ще доставят вода за нуждите на търговските обекти, подчертаха от общината.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово
Кола "полетя" от Асеновата крепост, шофьорът оцеля по чудо
Едно от най-големите и близки до Пловдив села обмисля да се отдел...
Загиналият моторист е на 21 години, пътят Кричим-Девин е затворен...
Mоторист е загинал на място след катастрофа край Кричим


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).